0:00 / 0:00

04 November 2020

stories


Sporter van de maand Oktober : Stéphanie Leemans

Als je jezelf goed voelt, kan je meer geven aan een ander.


Stéphanie Leemans komt al meer dan 5 jaar trainen en groeide mee met Gym W&S. Nog steeds traint ze 4 tot 5 keer per week. “Ik heb in de zaal zelfs mijn trouwfoto’s laten maken,” lacht Stéphanie. “De gym heeft voor altijd een bijzondere plek in mijn hart.”Als mama en plusmama van 5 zonen, vroedvrouw in het ziekenhuis van Genk en echtgenote, is Stéphanie een voorbeeld voor haar omgeving. Niet alleen inspireerde ze haar man en twee van hun zonen om bij gym W&S te trainen, ze kijkt op een andere manier naar haar lichaam, voeding en beweging.

Ik sukkel nooit meer met mijn rug of nek als ik patiënten til of bedden versleep. Ik beweeg en eet bewuster. Sommigen noemen mij een sport of gezondheidsfreak, maar dat gaat echt het ene oor in en het andere uit. Ook op dat vlak ben ik mentaal weerbaarder geworden door te trainen bij gym W&S. Ik hoor enkel de positieve opmerkingen. Ik heb 60 collega’s en als ik weet dat sommigen ook gezonder beginnen te eten of starten met sporten, dan vind ik dat geweldig. Zo help ik anderen, want als je ongelukkig bent en niet goed voor jezelf zorgt, ben je norser naar de patiënten en kan je ook niet goed voor hen zorgen. Als je zelf goed in je vel zit, ben je positiever naar anderen.

Je doet het altijd voor jezelf

Toen ik vijf jaar geleden bij Wouter in Borgloon binnenstapte had ik net een scheiding achter de rug en wou ik vooral fitter en sterker worden. Ik was toen fel vermagerd door de scheiding en zat best wel diep. Het starten met trainen was een bewuste keuze om iets te doen voor mezelf. Niet in functie van mijn job, niet in functie van mijn gezin, maar echt alleen voor mij. Die keuze heeft mezelf en mijn leven veranderd.

Sterker op alle vlak

Fysiek ben ik veel gespierder en mijn houding is anders, waardoor het plaatje voor mij veel meer klopt. Ik zit nu veel beter in mijn vel en voel mij ook echt geen 43 jaar. Ik ben waarschijnlijk fitter dan veel 20-jarigen en dan mezelf toen ik twintig was :-) Toen het voedingsadvies erbij kwam ben ik Sandra daar dankbaar in gevolgd. Ik zag mijn collega’s uitdeinen en dat wou ik absoluut niet. Ik ga veel bewuster om met voeding, ik koop anders, lees de etiketten en wil vooral zuivere producten kopen omdat ik wil weten wat ik in mijn lijf prop. Zo ben ik al jaren vegetariër en toch kom ik aan voldoende eiwitten. Die kennis en ervaring geef ik graag door, want anderen hebben ze ook met mij gedeeld.

Gratis peptalk

Toen ik begon wou ik gewoon fitter worden, daarna zijn we beginnen werken richting chin-up en ook die doelstelling heb ik behaald. Nu werk ik eraan om mijn lichaamsgewicht te kunnen squatten. Het is me al een paar keer gelukt, maar het motiveert me keer op keer. Ik word zenuwachtig als ik niet kan gaan trainen en train 4 tot 5 keer per week in de Mindopener formule. Ik kan mijn plan trekken en ken de meeste oefeningen intussen, daarom is Mindopener voor mij perfect. Ik vind het ook heerlijk om met andere mensen te trainen, we motiveren elkaar en geven elkaar een peptalk. In een gewone fitness is het ieder voor zich. Ik praat graag met mensen en ik vind het ook heel plezant dat het daar kan, want door de Corona crisis zijn mensen vaak asocialer geworden.

De gym heeft echt een heel bijzondere plek in mijn hart. Vorig jaar in september hebben we zelfs onze trouwfoto’s gemaakt in de zaal. De fotograaf vond het ook geweldig en heeft daar de meest gekke toeren uitgehaald. Het was een bijzondere ervaring om in een trouwkleed in de gym te staan. Als de gym toch nog terug dicht moet omwille van Corona gaan ze mij hier echt moeten buiten dragen. Lacht.