0:00 / 0:00

09 October 2020

stories


Sporter van de maand September : Jill Tierenteyn

Geef niet op!

“Die 3 woorden hebben mijn leven veranderd,” zegt Jill Tierenteyn. “Ik herinner mij nog goed het moment dat San mij een berichtje stuurde met die 3 woorden na een zware training. Ik wou er net de brui aan geven, zoals ik dat altijd had gedaan in het verleden. Maar San’s oproep om niet op te geven, raakte me, het toonde me dat zij in mij geloofde en langzaam hervond ik het geloof in mezelf.Jill Tierenteyn is 35 jaar en een bekend gezicht bij W&S Gym, ze traint immers 4 tot 5 keer per week in de Mindset formule. De afgelopen 15 maand transformeerde Jill niet alleen fysiek, ze weegt nu maar liefst 35 kilogram lichter dan toen ze hier binnenliep, maar ook mentaal is Jill zoveel sterker geworden de afgelopen maanden. Hieronder lees je haar verhaal over de moeilijke momenten en de overwinningen.

Toen ik bij Wout & San binnenstapte was mijn doel heel duidelijk om gewicht te verliezen. Ik herinner me nog goed dat ik dacht: Oh my god, wat zijn dat hier voor weirdo’s. Ze lacht. Ik dacht, net als veel starters, ik ga hier gewoon blijven komen tot ik mijn initiële doel bereikt heb en dan stopt het. Nu moet ik altijd lachen als ik nieuwkomers dat hoor zeggen, want ik ken dat gevoel. Ik weet als geen ander dat als je één doel haalt, je pas echt vertrokken bent om nog beter te worden en meer resultaat te halen. Ik ben hier nooit binnengestapt met het idee dat ik 35 kilo moest verliezen. Het gaat ook niet om dat cijfer, maar om het gevoel. Ik voel me echt goed in mijn vel nu en dat straal ik nu ook uit.

Fysiek ben ik iemand anders geworden

Ik herinner me nog goed de dag dat ik 17 kilo kwijt was en ik voor het eerst terug in een maatje 38 paste op het trouwfeest van mijn beste kameraad. De complimenten die ik die dag kreeg, deden me glimmen van trots en motiveerden me om door te gaan. Maar het gaat niet vanzelf uiteraard. Ik werk in de horeca en ik had altijd een druk sociaal leven. Ik heb dus heel bewust keuzes moeten maken om te kunnen focussen op de trainingen en mijn voeding.

Met resultaat. Ik ben niet alleen 35 kg lichter, maar mijn vetpercentage zit onder de 20 procent, qua voeding heb ik alle doelstellingen gehaald en ik ben heel dicht bij het kunnen uitvoeren van een chin-up. Dat komt nog ;)

Met de kilo’s verdwijnen ook de vrienden

Maar het meest trots ben ik eigenlijk op de mentale veerkracht die ik gewonnen heb in die 15 maand. Als je afvalt, vallen er ook vrienden af, zoveel is duidelijk. Je krijgt heel vaak jaloerse reacties, of ze vinden dat het nu toch echt wel mag stoppen met dat afvallen. Het heeft me getoond wie er echt voor mij is en wie niet. Ik kies bewuster met wie ik omga en voel heel snel of ik helemaal mezelf kan zijn.

Durven vertrouwen op jezelf

Trainen bij W&S is echt een shift in je mindset. Ik heb heel veel aan de gesprekken met de coaches, zeker met San, die kent mij echt door en door intussen. Personal coaching is echt een les in vertrouwen. Als je je niet kwetsbaar opstelt en met hen deelt hoe het écht met je gaat, zal je nooit zoveel resultaat bereiken. San ziet direct als er iets is, wij hebben geen geheimen meer. Als ik bijvoorbeeld een week slecht geslapen heb of stress heb, dan gaan ze dat eerst aanpakken in plaats van enkel te trainen. Zo heeft San me afgelopen week verplicht om een week lang niet komen, omdat ze merkte dat ik echt rust nodig had.

Ik zou iedereen zo’n persoonlijke begeleiding aanraden.

Uiteraard moet iedereen zelf bepalen of dat bij hen past. Maar bij mij heeft het mijn leven veranderd. De dag dat ik voelde dat San echt in mij geloofde, begon ik opnieuw te geloven in mezelf. Trainen bij W&S is resultaat halen, maar ook jezelf tegenkomen en toch doorzetten. Voor mij is het echt een les in vertrouwen in jezelf.