0:00 / 0:00

04 March 2022 16:00

stories


Gym W&S is een sportschool, in de zuiverste zin van het woord

De sportschool!!

Definitie « wikipedia »

Sportschool is de benaming die in Nederland wordt gebruikt om een (privé-)centrum aan te duiden waar iedereen kan sporten op fitnessapparatenVaak kan er ook aan bodybuilding worden gedaan.

Ook zijn er speciale sportscholen waar men kan revalideren met behulp van medische trainingstherapie. Meestal kan dit met hulp van een fysiotherapeut In Vlaanderen spreekt men eerder van een Fitness-centrum of kortweg "Fitness" (ook als er geen specifieke Fitness lessen aangeboden worden). Dergelijke sportscholen stellen meestal voor de mensen die er trainen een trainingsprogramma op. Hiermee kunnen zij dan aan de slag op de verschillende apparaten in de trainingszaal van de sportschool.Er zijn ook sportscholen waar les in vechtsporten worden gegeven, soms een aparte zaal, los van de fitness- en krachttraining.

Een sportschool is dus volgens wikipedia een plek waar je kan sporten.
Als we het woord ontleden hebben we sport en school. Het eerste deel ok, maar in een school krijg je les, word je geschoold, word je gestuurd, begeleidt,..

En dat mis ik een beetje in het bovenstaande. Een sportschool hoort een plek te zijn, waar je leert sporten, waar je leert wat gezondheid is.Wat is gym W&S dan?

Wat doen wij? Waar staan wij voor gekend? Gym W&S is evengoed een sportschool, een educatief centrum. We zijn echter niet een plek waar je « zomaar » komt sporten. We zijn een plek waar je je leven omgooit en dat in de goede zin van het woord. We leren je om een gezonde levenstijl te implementeren in jouw drukke bestaan.

Als je beslist met ons samen te werken aan je gezondheid, aan je performance, aan je levensstijl, dan maken wij samen met jou een plan. Een plan op jouw maat, een voedingsschema dat bij jou hoort, een trainingschema dat jij aankan. We creëren uitdagingen die haalbaar zijn, maar je toch zullen triggeren om het beste van jezelf te geven.

We willen een gezonde levensstijl creëren die bij jou past. Bij jouw leven, bij jouw gezinssituatie, bij jouw werkomgeving.

Wat we bij gym W&S doen is het volgende:
In eerste instantie zijn we coach, trainer en expert op vlak van trainingsleer.

Maar als personal trainer zit je vaak in een grijze zone. Er zijn namelijk enorm veel raakvlakken met kiné, dietisten, psychologen,… We zoeken naar het beste uit deze verschillende vakgebieden, en gebruiken hetgeen in ons straatje van gezondheid past.
Levenslang studeren, enorm veel lezen en bijscholingen volgen die ons vooruit kunnen helpen. Dat staat voorop bij ons.

Zijn we daarom kiné?

Nee, maar na je revalidatie kan je zeker bij ons terecht. We kunnen je verder helpen, sterker maken, waardoor je kans op een blessure kleiner wordt. We gebruiken en kennen redelijk wat oefentherapie die dan doorloopt in onze structuur van krachttraining.
Revalidatie is niet onze taak, maar babbel eens met onze klanten, je zal merken dat velen onder hen door krachttraining van die vervelende zeurende blessures verlost zijn.

Zijn we dietisten?

Ook niet, maar we weten beter dan wie ook wat een gezond voedingspatroon is, omdat we hier dagelijks voor 100% mee bezig zijn. Een ziektebeeld oplossen is niet onze taak, alhoewel, babbel eens met onze klanten, je zult verschieten van hun ervaringen.

Zijn we psycholoog?

Ook dat niet, maar iedereen weet dat sport en vooral krachttraining een positief gevolg heeft op je hormonaal systeem, dat je endorfines aanmaakt, dat je zelfvertrouwen een boost krijgt omdat je weer iets verwezenlijkt wat je op voorhand nooit gedacht had.
Krachttraining leert je ook met ontgoocheling omgaan, maar niet getreurd, de volgende keer lukt het je. Daar kunnen wij je mee helpen en dat is het mooie aan sporten. Wat de ene keer net niet lukt, geeft de volgende keer zo'n enorme boost.

Ook hier is niet onze taak om een ziektebeeld op te lossen, maar je hoort me komen, babbel eens met onze klanten, er zijn er bij die nog nooit met zo’n goed gevoel rondgelopen hebben als na een aantal maanden stevig trainen.

Zijn we krachtcoach?

Zeker en vast, jawel.

Jarenlang zelf trainen, structuren uittesten, systemen toepassen, opleidingen volgen, gecoacht worden door anderen en vooral al meer dan 10 jaar elke dag mensen training geven, heeft ons geleerd hoe we een lichaam sterker moeten maken, hoe we zwakke plekken kunnen ontdekken en kunnen wegwerken en dit op een verantwoorde manier.
In welke toestand je ook bij ons langskomt, wij helpen je vooruit. We maken samen een plan en creëren de beste versie van jezelf.

We zijn dus meer dan een sportschool. Wij zijn een sportschool in de zuiverste zin van het woord!

Misschien een idee voor later: als we de borst- en botspas uit de les lichamelijke opvoeding eens vervangen door een goede krachttraining, met aandacht voor een goede houding. Persoonlijk denk ik dat onze jeugd hier meer aan heeft.…